Totalt antall sidevisninger

tirsdag 30. august 2016

Glampop/rock.
Sjanger fra 1971-1979

                                  Sweet    David Bowie Wizzard     Suzi Quatro     T.Rex

Glamrock (òg kjent under navnet glitterrock), er en rock og roll-sjanger som var populær på begynelsen av 70-talet. Musikkstilen var et britisk fenomen med berømte artister som Slade, David Bowie, Gary Glitter, Sweet og Marc Bolan og T. Rex. Andre viktige artister innen sjangeren var Alice Cooper, Roxy Music, Mud, Mott the Hoople, The Glitter Band, og Suzi Quatro. I Norge var det Slade og David Bowie som fikk best fotfeste, men Sweet, med hittfabrikken Chinn/Chapman i ryggen, hadde enkelte hitter.
Glamrock var glitter, sprakende kostymer og glamour, stilen var kjent for klesstilen og opptreden til utøverene. Glamrockarene brukte ofte sminke og glitter.

Musikken var fengende og ofte med enkle tekster som t.d. Sweet sin «Wig Wam Bam» og T.Rex sin «Children of the Revolution».



                                    Her er noen av dem jeg samler på.

                                                                                                                                                                        



 Artister på lista i Norge fra 1971 til 1979
Sweet
Sweet har hatt 13 låter og 6 album inne på VG-lista. Funny Funny var den første sangen inne på lista i uke 25 1971

Sangene med høyest listeplassering for Sweet er Action, Fox On The Run, Teenage Rampage, Ballroom Blitz, Poppa Joe, Co-co og Funny Funny som nådde 2. plass. Flest uker på singlelista har Action med 25 uker.

Give Us A Wink og Strung Up er de albumene som har ligget lengst på VG-lista Topp 40, 2 uker. Høyeste listeplassering på albumlista har Sweet med Strung Up og Sweet Funny Adams, som nådde 12. plass.


Gary Glitter

Gary Glitter har hatt 2 låter og foreløpig ingen album inne på VG-lista. I'm The Leader Of The Gang var den første sangen inne på lista i uke 37 1973

Sangen med høyest listeplassering for Gary Glitter er I Love, You Love, Me Love som nådde 4. plass i uke 8 1974. Flest uker på singlelista har I Love, You Love, Me Love med 9 uker.

 Alvin Stardust
Bernard William Jewry
(27 September 1942 – 23 October 2014)

Alvin Stardust har hatt 2 låter og foreløpig ingen album inne på VG-lista. My Coo-Ca-Choo var den første sangen inne på lista i uke 8 1974

Sangen med høyest listeplassering for Alvin Stardust er My Coo-Ca-Choo som nådde 4. plass i uke 11 1974. Flest uker på singlelista har My Coo-Ca-Choo med 9 uker.

 Mud



Mud har hatt 1 låt og 1 album inne på VG-lista. Tiger Feet var den første sangen inne på lista i uke 13 1974


 Bay City Rollers


Bay City Rollers har hatt 3 låter og 2 album inne på VG-lista. Shang-a-lang var den første sangen inne på lista i uke 26 1974
Sangen med høyest listeplassering for Bay City Rollers er Give A Little Love som nådde 4. plass i uke 3 1976. Flest uker på singlelista har Give A Little Love med 20 uker.

Wouldn't You Like It er det albumet som har ligget lengst på VG-lista Topp 40, 3 uker. Høyeste listeplassering på albumlista har Bay City Rollers med albumet Wouldn't You Like It, som nådd  





                                                                    Michael Jackson


1 kommentar:

  1. Gratulerer med dagen til verdens beste pappa :)
    Vi e super glade og stolte over deg <3

    Klem fra verdens beste datter med familie :)

    SvarSlett